Wednesday 05 July 2017

North Sea Round Town

Coely

Support: Darrell Cole

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Genre

Ze stond in het voorprogramma van grootheden als Nas, Snoop Dogg en Kendrick Lamar, trad op tijdens een afterparty van Kanye West en draagt (terecht) de bijnaam ‘de Vlaamse Lauryn Hill’. Maak kennis met dé hiphop- (en soul-, funk- en r&b-) sensatie uit België: Coely!

Kendrick is fan

Zo funky en zomers als bij Coely hoor je hiphop niet vaak meer. De Antwerpse lady met Congolese roots combineert onweerstaanbare soul en r&b met vurige raps, heavy beats én een attitude om u tegen te zeggen. Dit leverde al catchy singles op zoals ‘Ain’t Chasing Pavements’ en ‘My Tomorrow’ en voorprogramma’s van sterren als Kendrick Lamar, Mos Def en De La Soul. Dat Mos Def en Kendrick een oog hebben voor live-killers blijkt: het is onmogelijk niet te viben op haar soulvolle raps. Of, zoals ze zelf zegt: “Je moet wel bewegen.” We agree, Coely, we agree…

Different Waters

Zelfs voor het verschijnen van haar eerste plaat dropte Coely al hit na hit. Het was festival- en cluborganisatoren dan ook al snel duidelijk: deze dame moet live gezien worden. Ze rockte, beatboxte en rapte van het Dour Festival tot Les Ardentes en van Eurosonic tot Berlin Festival. Met al die ervaringen op zak dook ze de studio in. Het resultaat? De plaat Different Waters, die ze begin dit jaar presenteerde in een uitverkocht Ancienne Belgique. Written in Music had er (naast een 4/5 rating) het volgende over te zeggen: “Coely bewijst met haar bijzonder straf debuut dat ze een artieste is met een enorm potentieel. Of het nu rap, soul, hip-hop, gospel, r&b of zelfs beatbox is, ze heeft het in haar unieke stem.”

Coely is onderdeel van het programma van North Sea Round Town. Bekijk het complete programma op www.northsearoundtown.nl.

NSRT_LOGO_ZW_POS

Playlist

Coely vs. The Rest

We hebben de covers voor jou op een rijtje gezet. Kijk, luister en vergelijk!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 March

Wiley

De Godfather van UK-grime, Wiley, dropt op zaterdag 24 maart zijn off-beat salvo aan bars in BIRD! Al meerdere decennia […]

Thursday 05 April

Baloji BIRD Rotterdam

Baloji

De Vlaamse Baloji is een man met vele talenten: zo opereert hij in het dagelijks leven als, hou je vast… […]

Saturday 14 April

Zwart Licht

Then God said, “let there be light”, Zwart Licht om precies te zijn. In 2009 veroverden Akwasi, Leeroy en Hayzee […]