fbpx

Vier redenen om BADBADNOTGOOD live te zien

Natuurlijk heb jij je kaartjes voor het fameuze trio BADBADNOTGOOD allang besteld, maar mocht je problemen hebben met het overhalen van je twijfelende vrienden: hier zijn nog een aantal redenen om ze over de streep te trekken.

1. Ze zijn too cool for school

Het allereerste nummer dat de jongens samen maakten was een opdracht voor school: een hiphopcover van Gucci’s ‘Lemonade’. Laten we zeggen dat de docenten er niet bepaald over te spreken waren. Het internet bleek wel behoorlijke interesse te hebben. Nadat een tweet van Tyler, the Creator hun ‘schoolopdracht’ wereldwijd in de spotlight zette, begon het balletje alsmaar sneller te rollen.

2. Ze zijn down met the kings

In 2012 speelde BBNG op Coachella als backing band voor niemand minder dan Frank Ocean, een groot idool van hen. Daarnaast openden ze voor funklegende Roy Ayers en namen ze een live-jamsessie op met Tyler, the Creator.

3. Het is niet alleen maar een coverband

BBNG blinkt natuurlijk uit in het geven van een eigen draai aan hiphopnummers van andere artiesten, maar ze hebben ook een album vol eigen nummers gemaakt en originele tracks geproduceerd voor anderen. Zo zijn ze verantwoordelijk voor ‘Hoarse’, één van de meest opvallende nummers van Doris, het album van Earl Sweatshirt. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de productie van ‘Float On’ van Danny Brown.

4. Gratis inluisteren voor het echte werk

En last but not least ligt er nog een leuke freebie voor het grijpen. Download hier hun collab met Black Milk, ‘Now or Never’. Als je vrienden nu nog niet overstag gaan weten wij het ook niet meer. We zien je aanstaande donderdag in BIRD!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 27 April

Royal Republic

♔ Royal Republic is dé plek waar je moet zijn op Koningsdag, zaterdag 27 april. Vanaf 13.00 uur kun je genieten van de beste deejays uit het reguliere BIRD club programma met residents van o.a Heat, Stir it up en New York Transit.

Verwacht alles van HipHop en RNB tot de beste Afro, Dancehall en future-beats van gisteren, vandaag en morgen. Natuurlijk kun je ook lekker weg zakken met een cocktail of genieten van een heerlijke houtoven pizza in een van onze strandstoelen.

Thursday 31 October

Elijah Fox

Elijah Fox is een multi-instrumentalist, zanger en producer uit Los Angeles. Hij speelt al 16 jaar piano en studeerde aan het Oberlin Conservatorium. Zijn muziek omvat genres als neo-soul, R&B, lo-fi hiphop, trap en indierock. Hij laat zich inspireren door pianisten als Art Tatum, Ravel, Ahmad Jamal, Scott Storch, Robert Glasper en Erroll Garner en in zijn muziek hoor je jazz vermengd met impressionisme en psychedelische soul. Donderdag 31 oktober staat hij in LantarenVenster!

Thursday 06 June

Raquel Rodriguez

Donderdag 6 juni staat Raquel in BIRD. Raquel Rodriguez, een veelzijdige kunstenaar geboren en getogen in Los Angeles. In 2021 bracht Rodriguez in eigen beheer het langverwachte debuutalbum “Sweet Side” uit, dat opwindende samenwerkingen bevat met artiesten en producers als MXXWLL, III Camille, Matt Johnson (Jamiroquai), Amber Navran (Moonchild), Steve Swatkins (Allen Stone), Nigel Hall (sla) en nog veel meer.