Kapok

Kapok

live
StraightUpJazz
Thursday, 6 March, 2014 - 20:00
Doors: 
19:30
StraightupJazz brengt het jazzgeluid van nu naar Rotterdam. Jonge, nationale en internationale muzikanten laten zien hoe jazz in de eenentwintigste eeuw klinkt: met invloeden van hiphop, nu-soul, folk, pop, blues, elektronica en afrobeat, maar altijd straight up jazz. Ontdek de jazzlegenden van morgen met StraightupJazz in BIRD.

Kapok is een jong, ongewoon trio dat zich niets aantrekt van de gebaande paden. Met een ongebruikelijke bezetting van hoorn, gitaar en drums gaat het drietal op zoek naar nieuwe klanken en ritmes. Vrij, wild en avontuurlijk zijn de keywords van deze virtuozen. Zo is er veel ruimte voor improvisatie en kan een stuk op het ene podium totaal anders klinken dan op het andere podium. Hun bijzondere sound viel ook de juryleden van de Dutch Jazz Competition 2012 en de European Jazz Award 2013 op en uiteraard mocht Kapok beide prijzen mee naar huis nemen.

Hoornist en componist Morris Kliphuis is klassiek geschoold, maar zijn drang om te improviseren stuurde hem de richting van de jazz op. Hij speelt onder andere bij The Kyteman Orchestra en componeert geregeld voor klassieke orkesten en big bands. De veelzijdige gitarist Timon Koomen beweegt zich intuïtief en met een flinke hoeveelheid lef tussen jazz, funk, rock en noise. Drummer Remco Menting is uiterst inventief op zijn kleine drumkit bestaande uit een cajon, snare drum, toms en allerlei percussie-instrumenten.

Toegang: € 8,- (v.v.k.) / € 11,- (deur)
CJP: € 7,- (v.v.k.) / € 9,- (deur)